Πειρατές Αττικής

Περιφερειακό Γραφείο Αττικής

«ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Για 6 μόνο ψήφους, οι «Πειρατές στην Εκπαίδευση», έχασαν μια από τις επτά θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του «Αριστοτέλη», του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας που αριθμεί 1080 μέλη. Με υποψηφίους το Θανάση Γούναρη, που είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας και τον Μάρκο Παπαϊωάννου, οι
Πειρατές στην Εκπαίδευση συγκέντρωσαν 50 ψήφους, ποσοστό 5,4%, επί 846 έγκυρων ψηφοδελτίων, μόλις 6 ψήφους πίσω από το συνδυασμό που υποστήριζε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τελικά πήρε την έδρα, με 56 ψήφους! Πρόκειται για μια φοβερή παρουσία στις εκλογές του Συλλόγου και οφείλεται εν πολλοίς στη δεκάλεπτη ομιλία του Θ. Γούναρη σε κοινό 400 ατόμων, λίγο πριν τις κάλπες.

Ο Θ. Γούναρης στην ομιλία του, ευχαρίστησε τους 1245 δασκάλους που υποστήριξαν τους «Πειρατές στην Εκπαίδευση» στις πρόσφατες εκλογές για το ΚΥΣΠΕ και παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος Πειρατών Ελλάδας για τη συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων. «Γυρίσαμε την πλάτη στα παραδοσιακά κόμματα και τα συνδικαλιστικά ψηφοδέλτια, όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Οι Πειρατές ρίχνουν τον σπόρο της αλλαγής, δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε εδώ, τα ίδια πρόσωπα, 2 χρόνια μετά. Η συμμετοχική δημοκρατία οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον», είπε μεταξύ άλλων στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου! Σημειώνεται ότι στην περιοχή δραστηριοποίησης του Συλλόγου στην Αθήνα, η εκλογική επιρροή των Πειρατών στις εκλογές για το ΚΥΣΠΕ ήταν 1,88%.

Τα αποτελέσματα:
Εγγεγραμμένα μέλη: 1080
Ψήφισαν: 934 Άκυρα-Λευκά: 88

ΑΑΚ Παρεμβάσεις (ΣΥΡΙΖΑ, κλπ.) 4 έδρες, 471 ψήφοι, 50,4%

ΔΑΚΕ (ΝΔ) 1 έδρα, 151 ψήφοι, 16,1%

ΕΣΑΚ ΔΕΕ (ΚΚΕ) 1 έδρα, 118 ψήφοι, 12,6%

ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) 1 έδρα, 56 ψήφοι, 6%

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, 50 ψήφοι, 5,4%

Τα αποτελέσματα και εδώ

Το κείμενο συντάχθηκε από τον δημοσιογράφο, Στάθη Λειβαδίτη, Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 29, 2012 by in παιδεία, Πειρατές, δράσεις.
%d bloggers like this: